Laatste nieuws

Ambassadeurs gezocht!

We zijn hard op weg naar een zelfstandige vrijeschool in Schagen. En daar hebben we “ambassadeurs” voor nodig. Ambassadeurs die samen met de werkgroep PR de oproep tot aanmelden bij DUO voor ons gaan verspreiden. Belangstelling? Stuur een mail aan NH@vrijeschoolschagen.nl en wij nemen contact met je op.

TOELICHTING OP WEG NAAR EEN VRIJESCHOOL IN SCHAGEN.

Per 1 juli 2023 is het traject voor de aanvraag van een zelfstandige vrijeschool in Schagen gestart. De Stichting Ithaka (bestuur van de vrijescholen in Noord-Holland) heeft ons initiatief aangemeld bij DUO (zie: https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/).

Dat betekent dat er de komende periode veel werk moet worden verzet. Naast gesprekken met schoolbesturen, het samenwerkingsverband en de gemeente, moeten in de periode tot 30 oktober 2023 minimaal 200 ouderverklaringen worden ingevuld. Met deze ouderverklaring laat u weten het initiatief tot het stichten van een vrijeschool te steunen. Het betekent niet dat u uw kind ook in de toekomst zult aanmelden. De ouderverklaring is dus geen inschrijving.

Wij willen u vragen de ouderverklaring voor uw kind (-eren) in te vullen en ook vrienden, buren, kennissen, familieleden met kinderen van 2, 3 en 4 jaar te vragen een ouderverklaring in te vullen.

Onder welke voorwaarden mag u een ouderverklaring afgeven??

  1. U bent de ouder of verzorger van het kind en beslissingsbevoegd.
  2. U kunt per kind 1 ouderverklaring geven, dus u óf de andere ouder/verzorger.
  3. Uw kind is twee, drie of vier jaar oud op 1 november 2023
  4. U hebt de afgelopen twee jaar geen ander goedgekeurd initiatief gesteund.
  5. Uw kind woont in één van de volgende postcodegebieden:

Stappenplan:

  1. Log in via de link – https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/
  2. Bij het initiatievenoverzicht vult u in: Vrijeschool Schagen
  3. Scroll naar beneden en klik aan “ Ouderverklaring”
  4. Inloggen met Digid.

Namens de werkgroep: HEEL ERG BEDANKT!